top of page

VÅR HISTORIE

Tre-generasjons familiegård

åpen for alle!

Her på Akerhaugen Gård er vi en stor familie med lidenskap for frukt-, bær- og gårdskafè. Vi ønsker å tilby alle et sted hvor de kan få føle seg velkommen. 

Akerhaugen Gård har i over 40 år vært en produsent av eple i Midt-Telemark. I 2019 utvidet vi produksjonen med deilige jordbær og honningbær, og åpnet et gårdsutsalg i det gamle staburret. Ettersom gården var en koselig møteplass på bygda, utvidet vi i 2021 til gårdskafé & bakeri i den nyrenoverte låven. Vi ble også det eneste kaffebrenneriet i Midt-Telemark. Her satser vi på hjemmelaget mat, og lokale og kortreiste produkter. Vi tilbyr både frokost, lunch og middag, så enten du vil ha en forfriskende hjemmelaget jordbærlimonade, steinovnsbakt pizza, deilig hjemmelaget kake eller et nybakt brød, har vi noe for alle smak!

 

Med fine gårdsdyr og gøye aktiviteter ønsker vi å komme med et tilbud der hele familien kan kose seg, fra de minste til de eldste!

Ta turen innom og besøk oss!

Fortid og Fremtid

I 1818, ble Stabburet som står på gårdstunet bygd. Over 200 år senere står dette flotte gamle bygget der fortsatt. Idag står det restaurert midt på tunet på gården vår.

Vi har blåst nytt liv i Stabburet med et kreativt Escape Room som formidler historien og sjarmen med gårds- og fruktdrift i Midt-Telemark.

Image by Nadya Spetnitskaya

Søte bær og Søte tenner

Da vi startet med jordbær i 2017, så vi at flere hadde glede av å komme med familien en tur ned på gården. Så vi startet en koselig gårdskafè i låven for alle som vil komme å ta seg en godbit og en kaffekopp. Her har vi ferske hjemmelagde bakevarer, gjærbakst, italiensk is og ferskpresset saft fra gårdens produksjon. For den som er litt ekstra sulten har vi italiensk pizza, gårdsburger, toast, og mye mer.

Se mer fra vår meny her.

bottom of page